Mitt tjugohundrafemton

idasofiabirgitta_full
 
Jag måste säga att 2015 var ett bra år för mig. Trots att jag inte är en särskilt frekvent användare av instagram så tycker jag att mitt år har summerats ganska bra med dessa nio bilder. Jag tänkte nämna fem saker som varit milstolpar och sådant jag uppskattat särskilt under 2015.
 
1. Jim och jag köpte en lägenhet tillsammans. Vi gick på vad som kändes oändligt många visningar, var med i endel budgivningar men inget gick våran väg. Tills julledigheten 2014, då såg vi en annons på Hemnet. Gjorde en massa research, for på visning en dag efter jobbet i början av Januari. Vi valde därefter att lägga ett bud, det var ju där vi ville bo. Den lägenheten vann vi dessutom, då tog vi vårat pick och pack och flyttade från Kalix till Luleå. Det är faktiskt det bästa vi gjort, jag älskar våran lägenhet. 
 
2. Jim lärde sig åka slalom, efter endel tjat från min sida provade han äntligen att ställa sig på ett par slalomskidor. Dessutom fastnade han för det fullkomligt, vilket enligt mig är helt underbart. Nu har vi massa skidåkning planerad under 2016!
 
3. Tillsammans åkte vi på våran första semester tillsammans, en vecka av våran semester i somras spenderades i Stockholm. Vi promenerade en massa, utforskade Stockholm med omnejd i BIL (mycket stolt över att ha klarat av Stockholmstrafiken). Det var en fantastiskt mysig vecka, det kändes helrätt att semestra ihop sådär. Dock planeras nog en bilsemester under nästa sommar, men det är inte skrivet i sten.
 
4. Jag åkte och hälsade på Emilia och mina vänner i Umeå och så kom Emilia och hälsade på mig i Luleå. Det var helt fantastiskt, som jag saknar dessa pinglor. Ibland blir det ensamt hemma, när jag jobbar så pass mycket hinner en ju inte träffa nya personer.
 
5. Jag har äntligen börjat känna mig hemma i Luleå. Det tog ett tag. Men nu känns det äntligen som att det är mitt hem, missförstå mig inte. Lägenheten har från första början känts helt rätt. Men jag har haft lite svårt att vänja mig med allting i Luleå. Allt från att handla på ett annat Coop till att kunna hitta på en massa saker, som att titta på basket eller hockey. Det har varit en omställning om en jämför med Kalix, där har rutinerna suttit som i sten. Är en uppvuxen i en liten stad så kanske man förstår. Men äntligen säger jag 'hemma' om Luleå, tidigare har jag alltid frågat mamma och pappa hur det är hemma när jag pratat om Kalix.
 
Jag hoppas att erat 2015 har varit bra och att ni får ett fabulöst nyårsfirande.
GOTT NYTT ÅR!

Min julafton

IMG_0301
Precis som varje julafton dukades det upp med en riktigt smaskig frukost. Det fanns, varm choklad, hembakt limpa, gravad lax, leverpastej, goda ostar, kaffe och julskinka. 

IMG_0302
Mitt på bordet stod mammas lilla samling av julprydnader, där kunde en titta på allt från änglar, till renar till lucior. 

IMG_0304
När vi ätit frukost tog vi en promenad, allihop. Vi var ute i ungefär en timma. Därefter gjorde alla sig iordning för julfirandet, då var det dags för dusch, smink och fix. Jag fick sminka mamma och mormor, efter det fick jag minsann tid till att göra mig själv iordning.
IMG_0310
När jag var julfin tittade jag lite under granen, vi hade ovanligt många paket där under iår. Kort därefter ringde det på dörren, där stod min morbror med familj. Precis som alla år firar vi jul tillsammans. Då var det dags att hjälpa min kusin med hennes smink, åh så roligt det är. Vi pratade om smink och skönhetsgrejer, det var så kul att få prata med någon om sådant. Bara för att jag är så insnöad och passionerad angående smink.  

När klockan slog 15.00 blev det fika och Kalle Anka. Kaffe, knäck, pepparkakor, fudge och annat smått och gott dukades fram. Jag tog mig en kaffekopp och lite kakor och tittade på Kalle hänförd som vanligt. 
IMG_0327
När timmen framför Kalle Anka var slut blev det dags att börja tänka på maten igen. Ett hemskt tänkande på mat hela dagen! Eftersom jag inte var välkommen i köket bad Jim mig hitta på något annat, vilket jag gladeligen gjorde då jag inte alls trivs i köket. 

IMG_0331
Efter drygt en timme stod maten framdukad, hur mycket mat som helst. Gott var det kan jag lova. 
 
IMG_0345
Jag såg ut såhär i svartvitt, tråkigt svartklädd men glad.

IMG_0348
När maten intagits, plockats bort och hundarna fått en promenad var det dags att öppna våra paket. Dom delades ut av lillebror och mina kusiner. Resten av kvällen pratade vi om klapparna vi fått, tittade på tv och bara hade det bra. Julafton detta år var riktigt bra och mysig, precis som det ska vara. 

Vad jag fick i julklapp

IMG_0352
Jag måste ha varit väldigt snäll iår. Jag är så oerhört tacksam över allting jag fått av mina nära och kära. Självklart är inte julklapparna det viktigaste på julafton, precis som jag tidigare nämnt tycker jag att vi ska dra ner på presenterna. 

Det som fanns i mina paket iår var:
      ☃ Olivolja från Hemmagastronomi (Till både Jim & mig)
      ☃ Ett presentkort på Hemmagastronomi (Till både Jim & mig)
      ☃ En låda med Lush produkter (Till både Jim & mig)
      ☃ 6 månaders prenumeration på Glossybox
      ☃ Fitbit ChargeHR
      ☃ Plantronics Backbeat PRO
      ☃ Michael Kors Collins väska
      ☃ Pengar
 
 
Tjugofem år gammal Luleåbo. Här skriver jag om mina renoveringsprojekt, saker som är fina/ofina, mina katter, olika typer av DIY, lite skönhet, inredning och en hel del funderingar. Jag hoppas ni vill hänga med!

Tre saker jag gillar: Snö, katter & krispig luft.