Recept: Kall Potatissallad

 
 
Jag tänkte dela med mig av ett recept jag hittade när jag fick uppgiften att fixa tillbehören till det Jim höll på att grilla. Efter några sökningar på Google hittade jag ett enkelt och otroligt gott recept.
 
4 portioner
1kg färskpotatis
1/2 - 1dl gräslök
1 rödlök
 
Marinad
3 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk grovkornig senap
1 tsk honung

 Koka upp vatten.
 Skala potatisen eller skrubba färskpotatisen och dela i bitar.
 Lägg potatisen i kokande vatten.
 Koka potatisen tills innertemperaturen är 96°C och ånga av eller använd kall kokt tärnad potatis.
 Skala och skiva rödlöken tunt.
 Blanda ingredienserna till marinaden och häll den över den varma potatisen.
 Vänd ner gräslök och rödlök.
 Smaka av och kyl.
 Dekorera med fint hackad gräslök och tunt skivad rödlök.
 
här hittar ni originalreceptet
 
 
 
 
 

Fem ögonglimtar i kvadrat

Från förra helgens surströmmingsmiddag, jag älskar det fantastiska ljuset som sensommarkvällarna bjuder på. Dessutom innehåller denna bild några av de bästa sakerna med sommaren, havet samt svärmor och svärfars båt.
 
Jim och jag har testat Max nya lyxshake med hallon och lakrits smak. Den var dögod, dock absolut inte mjölkfri. Så jag smakade en klunk och sedan fick Jim avnjuta resten!
 
En förmiddag fick jag spendera i sängen, mådde otroligt dåligt pga att jag inte druckigt nog mycket vatten dagen innan. Var helt utslagen fram till lunch, då började det ordna upp sig. Dock mådde jag inte riktigt bra förrän på kvällen. Det är galet hur viktigt det är att komma ihåg och dricka ordentligt. 
 
En eftermiddag tog vi två hinkar och begav oss ut i skogen. Det är sådan fruktansvärd lyx att ha skogen som granne, några få minuter behöver vi promenera för att befinna oss i ett blåbärshav. 
 
Kvällarna spenderar vi oftast på golfbanan, kvällarna är så fantastiska denna årstid. Förutom myggen såklart, det finns miljontals och aggresiva är dem. Det är otroligt tacksamt att det finns myggmedel, ingen golfrunda utan det i bagen kan jag lova.
 
 
 
 
 
 

En underbar hetta

De senaste dagarna har staden kokat. Solen har stekt på en klarblå himmel och termometern har visat upp emot trettio plusgrader. Jag har smort in mig med solskyddsfaktor slaviskt för att inte bränna sönder mig totalt. Men icket ska en klaga, det är fantastiskt att vi kan få så varmt på sommaren. I alla fall några riktigt varma och sköna dagar varje sommar. Det viktigaste är ändå att få i sig vätska, vilket är något både Jim och jag har fått jobba på ordentligt. Det är så otroligt lätt att glömma bort den enkla detaljen. Imorgon ska jag fortsätta njuta av värmen, för enligt väderproffsen ska det vara varmt några dagar till. 
 
Jag hoppas ni har en lika underbar sommar som jag 
 
Tjugofem år gammal Luleåbo. Här skriver jag om mina renoveringsprojekt, saker som är fina/ofina, mina katter, olika typer av DIY, lite skönhet, inredning och en hel del funderingar. Jag hoppas ni vill hänga med!

Tre saker jag gillar: Snö, katter & krispig luft.