Veckans kvadrater #4

Fredagsmiddagen skulle intas på ett nyöppnat burgarhak här i stan, Bastard Burgers. Jag beställde burgaren London, sötpotatispommes, cola zero och en aioli dip. Jim däremot, han tog burgaren Texas, sötpotatispommes, vanlig cola och en tryffelmajonnäs dip. 
 
TADAAAAAA, allting ser så himla gott ut! ÄLSKAR sötpotatispommes, burgaren var helt okej. Saftig, men ingen direkt smakexplosion som jag förväntade mig. Aiolin var dock underbar, måste försöka återskapa en liknande hemma. Kommer bli en stående favorit isåfall. 

Jim kände ungefär samma för sin burgare, helt okej men han hade förväntat sig mer. Tryffelmajonnäsen fick dock inte godkänt och jag måste hålla med, dom hade verkligen inte fått fram tryffelsmaken. Mvh två personer som älskar tryffel.
 
Efter maten intagits åkte vi hem, packade lite kläder och styrde sedan kosan mot Kalix. Där träffade vi bland annat denna söta krabat som lärt sig gå upp för trappen till övervåningen, men inte lärt sig att gå ner. Utöver att gosa med henne hälsade vi ju faktiskt på mina föräldrar för att sedan dra vidare till svärisarna, där vi sov över för att på Lördagen åka på Ikea. Men det vet ni ju redan!

Det blev inte fler bilder än detta under veckan, blir skärpning till nästa vecka!
 
 
 

Min lördag på Ikea

 
Det blev en tidig uppstigning, redan 08.15 backade vi ut bilen från svärisarnas gård och styrde bilen mot Happis. Jag fick vara chaufför eftersom att Jim var mer död än levande. Det var en kall morgon, frost överallt! Tur att Jim lade om till vinterdäck i torsdags. 
 
09.10 parkerade vi bilen på Ikea och kring 11.30 hade vi betalat och var på väg ut med allting i bilen. Det blev en hel del grejer, allt från bestick till garderobsförvaring.
 
Jag var sjukt hungrig när vi stod i kö, så Jim tyckte bestämt att det var dags att äta lunch. Det kan hända att jag var lite hangry ..
 
Vi gick alltså in på Ikea igen efter vi lastat bilen för att äta och jag blev snabbt på mycket bättre humör. Vi lyxade till det och köpte faktiskt ett wienerbröd till kaffet, alltså för att vara Jim och mig är det rejält lyx. Annars brukar vi i princip aldrig fika när vi är någonstans.
 
Efter vi käkat blev det ett snabbesök på Iittala Outlet och Stadium, investerade i fyra nya assietter och en mössa. Sen körde jag till Kalix, men sen blev jag trött så då fick faktiskt Jim ta över resten av vägen hem.
 
Hela dagen låg frosten kvar och allting var så himla fin. Som jag längtar till vintern!
 
En mycket nöjd tjej efter dagens bravader, med nya mössan på huvudet! Jag är faktiskt inget riktigt Ikea-fan, skulle aldrig åka dit utan att verkligen behöva det. Hur som helst har vi nu förvaringen till garderoben och lite annat smått och gott som jag ska ta hand om idag. Så min Söndag kommer inte spenderas i soffan!
 
 
 
 
 
 

Lördagslista

 

Om du bara fick ta på dig en sminkprodukt på morgonen – vilken skulle du välja?

Jag tror faktiskt det skulle vara ögonbrynspennan, alltså ögonbryn gör så himla mycket! Allt annat skulle jag kunna slopa.

 

 

Vilken är din favoritdrink?

Jag är inte något stort fan av söta drinkar, så min favorit är nog Mojito. Lika god med eller utan alkohol.

 

Vad vill du förbättra i livet?

Oj, svår fråga. På denna måste jag nog svara hälsan, har legat på latsidan med träningen de senaste månaderna. Men nu är det dags att ta tag i den igen, så nu kam det bara bli bättre!

 

Om du bara fick bära en klädfärg resten av livet, vad skulle det vara?

Jag är så himla tråkig så här svarar jag svart. Funkar i alla lägen och jag känner mig aldrig så snygg som vi svart. Passar både till fest och på jobbet.

 

 
 

Har du brutit något ben i din kropp?

Javisst, har brutit både underarmsbenet och båtbenet i handen. Även näsan har gått sönder en gång. Men det som inte dödar, det härdar!

 

Tror du på gud?

Nej.

 

Vad gjorde du för ett år sedan?

Hmm, för ett år sen hade jag hur mycket som helst att göra på jobbet och hemma hade vi börjat planera inför renovering av vardagsrummet. Så jag minns det som att vi hade fullt upp.

 

 
 

När hade du din första fylla?

Jag var femton år och det var Valborgsmässoafton. Drack ett dussin 33 centiliters Koff. Fick sota för det dagen efter.

 

Kaffe eller te?

Kaffe på dagstid och te på kvällstid!

 

Vad gör dig gladast just nu?

Mitt nya kök, älskar det!

 

 

 

Vad är frihet för dig?

Frihet för mig är att kunna bestämma över min egna karriär och generellt kunna göra mina egna val. Utan att någon annan har någon som helst rätt att påverka dessa om jag inte tillåter det. Det kan låta självklart men det är så otroligt många som inte har den möjligheten, så det är något jag aldrig tar för givet.

Tjugofem år gammal Luleåbo. Här skriver jag om mina renoveringsprojekt, saker som är fina/ofina, mina katter, olika typer av DIY, lite skönhet, inredning och en hel del funderingar. Jag hoppas ni vill hänga med!

Tre saker jag gillar: Snö, katter & krispig luft.