Inredningsdetaljer: Trappen

Decoration Stairs
 
Affischhängare Lagerhaus // Affisch DesignOnline // Vertiplants Room99 // Spegel Jysk (utgått) // Hylla House Doctor // Vaser Kähler Omaggio // Vykort & Kortställ Lagerhaus // Doftljus Terrible Twins
 
Eftersom renoveringen sakta men säkert börjar närma sig andra halvlek känner jag att det är helt okej att börja fundera mer på detaljerna. Jag kan knappt fatta att köket kommer om endast 6 dagar, åååh som jag längtar! Hur som helst ska trappen få sig ett lyft, tidigare har vi endast haft en lampa och en spegel. Vilka båda ska få vara kvar. Längst ner i trappen har vi ett hörn som jag tänker mig ska fyllas av spegeln på en vägg och två vertiplants som ska placeras vertikalt på den andra väggen. Utöver detta behövs lite mer dekoration högst upp i trappen, annars blir allting så himla vitt. 

En poster, mest troligt denna från Lisa Bengtssons kollektion Tillsammans. Har spanat på denna i evigheter men aldrig riktigt känt att jag har någon plats för den, förrän nu! Upphängd i en enkel affischhängare i trä från Lagerhaus. Mitt emot affischen tänker jag mig en hylla, dock inte för djup. Hittade en från House Doctor som fanns i vitt, svart och mässing, 43cm lång och 11,5 cm djup. Perfekt för en trapp! En eller flera minivaser från Kählers Omaggio serie, ett vykort med bra budskap i ett kortställ båda från Lagerhaus och ett doftljus tänker jag mig skulle passa på den. Enkelt och helt i min stil.
 
 

.. och där kom kaoset!

 
I detta nu känner jag att kaoset officiellt är här. Katterna och jag har inte bott hemma sedan förra Onsdagen pga att golvsliparen var där första gången förra veckan på Torsdag och Fredag men nu ska göra om allting imorgon, alltså lever jag i en resväska, katterna vill bara ut (eftersom vi inte är hemma får dom inte gå ut) och det finns absolut inga rutiner. I vanliga fall brukar jag veta vad jag vill skriva här varje dag, bilder redigeras, inlägg planeras och jag spenderar några timmar framför datorn och strukturerar upp lite. Det jag egentligen vill förmedla är att ingenting är som det borde och allting blir lidande.

Jag får inte upp några bra inlägg här, träningen har lågprio (tar mig bara iväg på kvällspromenader) och jag känner verkligen i kroppen att jag är i obalans. Sover inte ordentligt, katterna är oroliga vilket stressar mig, jag är orolig över att den andra slipningen inte heller ska bli bra .. åååh. Jag orkar inte. Usch vilket evigt klagande det blev här. Men jag kände att det är lika bra att vara ärlig, att jag inte medvetet sackar efter med inläggen här osv. 

Hoppas däremot att ni har en fin dag!
 

Veckans kvadrater #3

I veckan har jag varit mycket bättre på att dokumentera med telefonen, vilket resulterade i ett relativt bildrikt inlägg såhär på Måndagsmorgonen. Jag hoppas ni tycker att det är någotsånär intressant att se vad jag har pysslat med under veckan som gått. 
 
På Måndagen kände jag för att dokumentera en klassisk kväll i mitt liv, en skål soygurt med granola till kvällis framför iPaden där det oftast visas ett YouTube klipp eller två. Just denna kväll var det Zoella som fick står för underhållningen!
 
En dag på jobbet när jag kände mig sjukt sliten. Alltså sliten på en helt ny nivå, vilket jag kände behövde förevigas. Varför vet jag egentligen inte, ska en inte ta selfies när en är som snyggast?
 
Vi spenderade en kväll med att leta svamp, inte särskilt många svampar hittades. Däremot fick vi uppleva en fantastiskt fin höstkväll med kall, härligt luft. Nästan så kall att det kändes i kinderna. 
 
Då passade jag även på att ta en till selfie. Min hy har varit helt knäpp de senaste veckorna, massor av finnar har ploppat upp. Vilket i och för sig inte gör särskilt mycket, det är inte så jag skäms eller så. Men det är mest jobbigt för att det gör såååå ont. Så stora delar av veckan har jag spenderat med helt osminkad hy.
 
På torsdagsförmiddagen passade jag på att promenera till Blodcentralen för att ge lite blod. Det var alldeles för länge sedan jag gjorde det sist så nu var det faktiskt dags. En så himla enkel grej som gör så stor skillnad, alla som har möjlighet borde ge blod.
 
I veckan har vi fått köksgolvet slipat, vitpigmenterat och lackat. Vi blev dock inte alls nöjd pga synliga "solstrålar" efter golvslipen. Vilket resulterat i att golvsliparen faktiskt får komma och göra om det hela, så på Onsdag ska det göras.
 
Vi har däremot spenderat hela Söndagen med att sätta upp nya taklister. Alltså att få till alla hörn var inte att leka med kan jag lova. Tur att vi köpte lite extra, nu har vi faktiskt gjort mallar så vi minskar möjligheten att tänka fel. 
 
 
 
 
 
 
 
Tjugofem år gammal Luleåbo. Här skriver jag om mina renoveringsprojekt, saker som är fina/ofina, mina katter, olika typer av DIY, lite skönhet, inredning och en hel del funderingar. Jag hoppas ni vill hänga med!

Tre saker jag gillar: Snö, katter & krispig luft.