ETT ÅR SEDAN

Vad höll vi på med för ett år sedan? Jo det tänkte jag berätta för er, då var vi i full gång med att renovera köket i lägenheten. Det var ett smärre kaos överallt men vi slet på och ack så fint det blev tillslut. Vi höll på i totalt tio veckor då allting skulle tapetseras om, nytt innertak skulle upp, golvet slipades + pigmenterades och ett helt nytt kök installerades. Jag kan knappt förstå att vi klarade av allt detta, vi som aldrig tagit oss an ett så stort projekt förut.
 
Men nu vet vi att vi klarar det, vilket är bra för i huset har vi nämligen en hel övervåning att inreda.
 
Rivning av tapeter med grovdammsugaren i högsta hugg. Det är absolut den bästa investeringen, en grovdammsugare är ett måste när man renoverar. Vi höll på att ta död på vår vanliga dammsugare första svängen vi tapetserade om i kontoret. Några väl spenderade hundralappar!
 
Även trapphuset fick sig en omgång, vet inte hur många kvällar vi stod på dessa plankor och rev tapeter. Sedan bredspacklade Jim hela väggen och det blev så bra! 
 
Taket rev vi också ner för det behövde bytas och vår lilla kyl och frys fick stå kvar så länge de orkade med. Dock var frysen på upphällningen pga att vi fick ha en bricka under den då den läckte.
 
Det var ingen vacker syn varesig för oss eller för grannarna som såg in genom fönstret. Det jobbigaste med allt detta var att bo i kaoset. Eftersom köket är "hjärtat" i lägenheten är det ingenting man kan stänga dörren till och låta det vara. Det var byggdamm överallt hur mycket vi än dammsög och skurade och så var det slitsamt. Varje dag när vi kommit hem från jobben och ätit middag var det dags att byta om och fortsätta arbeta. Men varje svettdroppe och tår som föll från ögonen i frustration var det värt. För idag har vi en otroligt fin lägenhet som jag hoppas nästa ägare kommer uppskatta lika mycket som vi gjort.
 
Det är ändå vårt första gemensamma hem, ett hem som vi format utifrån vårt tycke och satt vår prägel på. Vi har insett att vi är ett otroligt bra team, vi har våra svagheter och styrkor men vi kompletterar varandra otroligt bra. När det gäller arbetar vi som myror och ger varandra en high five mellan varven. För det behövs, man behöver peppa varandra annars kan slitsamma projekt lätt bli orsaken till onödiga bråk. 
 

FLYTT TIPS!

I och med att vi är mitt i en flytt måste jag tipsa er om någonting revolutionerande! Tidigare när Jim och jag flyttat har vi alltid packat våra grejer i vanliga flyttlådor och Ikeas blå plastkassar. Men till denna flytt kan man säga att vi tagit flyttpackandet till version 2.0. Det har alltså skett både genom erfarenhet från min sida (jag har flyttat fyra gånger, detta blir min femte) Jim har nämligen endast flyttat två gånger och har inte riktigt koll på detta med att flyttpacka. 

Till min stora glädje hittade jag något som borde beskrivas som extraordinärt, nämligen en stor förvaringsväska från Clas Ohlson som rymmer hur mycket som helst! Den är otroligt stadig, har dragkedja, rejäla handtag och rymmer hela 145 (!!) liter. Har köpt tre stycken och har lyckats packa ner alla sängkläder, handdukar, sommarkläder, tunna jackor, filtar, prydnadskuddar osv. Alltså listan kan göras väldigt lång med allt jag lyckats få ner i dessa förvaringsväskor. Något som är ännu bättre är priset 39.90/styck, vilket typ är gratis med tanke på alla pengar man lägger på flyttkartonger som ändå inte håller ordentligt. 
 
 
Så om ni är i flyttartagen eller bara behöver bra förvaringsväskor, kolla in dessa!
 
 

NÄR MAN BORDE SMIDA PLANER FÖR HÖSTEN

I vanliga fall brukar jag alltid ha ett antal grejer jag vill hinna göra på hösten. Det kan vara allt från att fylla kantarellförrådet till att hitta mig själv, eller något annat flummigt. Men denna höst känns det inte som att det behövs, inga uttalade planer behöver skrivas ner eller sägas. Om 18 (!!!!!!) dagar flyttar vi in i vårt helt nybyggda hus. Det innebär att vi ska få det att se ut som ett hem, bo in oss och njuta av att äntligen få flytta till byn vi nu åkt fram och tillbaka till så många gånger att det borde anses ohälsosamt. 
 
 
I övrigt känner jag för första gången någonsin ett typ av lugn. Alltså i mig själv. Visst vet jag att jag måste komma igång och träna på gymmet igen efter semestern men i övrigt känns allting bara bra. På något sätt känns det konstigt, i dagens samhälle ska man ju egentligen aldrig vara nöjd. Men jag tror att jag landat i mig själv i sommar. Jag är lycklig, jag har en fantastisk sambo som jag stundtals blir galen på men för det mesta har vi roligt tillsammans. Vi har en del gemensamma mål och sedan stöttar vi varandra i vad vi själva vill uppnå.
 
Ja detta blev ett himla konstigt inlägg. Men det jag egentligen ville säga är att jag mår himla bra just nu och är otroligt tacksam över det jag har.
 
 
Tjugofem år gammal Luleåbo. Här skriver jag om mina renoveringsprojekt, saker som är fina/ofina, mina katter, olika typer av DIY, lite skönhet, inredning och en hel del funderingar. Jag hoppas ni vill hänga med!

Tre saker jag gillar: Snö, katter & krispig luft.