det kan inte alltid gå som på räls

 
Det är mycket som ska klaffa när en bygger hus. Tyvärr går inte allting på räls, ibland krockar saker, oväntade problem dyker upp. Igår var en sådan dag för oss, vi fick nyheter om att vi har två problem med vår tomt. Till att börja med ligger det en elkabel rakt över tomten, en kabel som varesig Luleå Kommun eller Luleå Energi hade någon aning om att den existerade. Detta innebär att vi inte kan börja gräva för någon grund innan den är flyttad. Dom får till på Måndag på sig att dra om den, längre tid får det inte ta.
 
Utöver det har vi även fått problem med inkopplingen till V/A nätet. Kommunen tycker vi lämnat in anmälan för sent, trots att det är dem i vanliga fall som upprättar en anmälan så snart bygglovet godkänts. Så på grund av att dom missat det och vi fått göra anmälan själva har det alltså blivit galet. Men detta måste vi lösa, vilket både Jim, jag och våra grundentreprenörer jobbar för just nu.

Förhoppningsvis är vi uppe på banan snart igen!

det var den midsommarhelgen!

Nu är midsommarhelgen över och en ny jobbvecka har dragit igång, men nu räknar jag ner till semestern. När Jim och jag kom hem till Lule igår var vi helt slut. Trots att vi haft en lugn och härlig helg gick luften ur oss helt och hållet när vi steg innanför dörren. Kvällen spenderades i soffan för Jim och framför datorn för mig, jag försökte hitta den perfekta lampan att ha över köksbordet. Har även insett att det inte är så enkelt. 
 
Nog med det, vi tar en titt på lite bilden från helgen.
 
Lyckan att få komma till denna underbara plats. Trots att vädret inte riktigt var på vår sida var det ändå underbart, vi böt ut vimpeln mot flaggan tog på oss en extra tröja och satt ute och bara njöt. 
 
 
Hundarna badade, badade lite till och några gånger till efter det. Personligen var det lite för kallt för min smak, vi kollade badtermometern och det bjöds på ett badvatten med temperaturen åtta plusgrader. Endast pappa och hundarna var tuffa nog för att ta ett dopp, jag var så himla nöjd att stå på land med kaffekoppen i hanten.
 
Kvällen bjöd på ett nästintill spegelblankt hav. Vi passade på att spela några omgångar kubb för att sedan avsluta kvällen med kortspel. Sen var det dags att bege oss tillbaka till Storön för att sova.
 
Dagen efter fick pärlan en tvätt, jag tittade mest på då det var Jim som gjorde grovjobbet. Man kan säga att jag var mer av ett moraliskt stöd. Personligen spenderade jag lördagen mestadels med näsan i en bok, vilket enligt mig är en riktigt bra dag. 
 
Vi avslutar med en selfie, jag grävde fram en stor stickad tröja för att det var lite väl kyligt. Därav den härliga 80-tals looken ála pastell. Även denna midsommar blev lyckad, lugn och mysig. Precis som vi vill ha det - min karl och jag. Som jag tycker om honom.
 
 
 
 
 
 

den otroliga saknaden av sommarlov

Jag har ofta tänkt på hur ordet sommarlov får en helt ny betydelse desto längre en jobbat. Under mina tre år med heltidsjobb har det varje sommar återkommit diskussionen om just sommarlov. När en gick i grundskolan, gymnasiet och på universitetet var just sommarledigheten så självklar. Trots att en hade skaffat sig ett jobb under några veckor av sommaren kändes det ändå oändligt. Tid att vila upp sig, hitta på massor av roliga saker och bara njuta. Idag är det normaliserat för mig att jobba fyrtio timmar i veckan, allt annat i livet ska antingen hinna göras på kvällstid eller på helger. Det innebär (i alla fall för mig) att det blir en relativt hård prioritering. Självklart har jag, precis som de flesta semester varje sommar.
 
Fyra veckor varje år får jag betald semester, vilket kan sägas är en arbetande människas sommarlov. Dock känns det aldrig som det, samma underbara oövervinnerlighet infinner sig aldrig när en går på semester. Kan det ha att göra med att semester har en korrelation med prioritering, planering, jobb och 'måste hinna' trots att vi inte ska gå till vårt vanliga jobb. Allt vi inte hunnit på veckorna eller helgerna resten av året byggs sakta men säkert upp till det får vi ta tag i på semestern-högen. På grund av detta pratas det ofta om sommarlov som någonting ouppnåerligt, någonting vi ser tillbaka på med andakt och lycka. En upplevelse vi aldrig kommer få igen eftersom vi inte har tid, vi har inte tid att bara njuta av semestern utan istället ska vi försöka hinna beta av vår eviga to do lista. 

Det är dags att vi återupplever känslan av sommarlov.
Tjugofem år gammal Luleåbo. Här skriver jag om mina renoveringsprojekt, saker som är fina/ofina, mina katter, olika typer av DIY, lite skönhet, inredning och en hel del funderingar. Jag hoppas ni vill hänga med!

Tre saker jag gillar: Snö, katter & krispig luft.