sovrumsinspiration till huset

Jag har stora planer för sovrummet i huset, jag vill verkligen göra rätt denna gång då sovrummet i lägenheten är allt förutom mysigt och ombonat. Sovrummet är på 13,5 kvm och har två stora fönster som kommer ge massor av ljus. Det kommer även finnas fyra garderober som vi kommer få dela på. 
 
Tapeten vi valt heter Decorama 7060 och är grönblå i färgen. Till den har jag tänkt mig en färgskala i grått, vitt och mixade metaller såsom mässing och silver. Gardinerna ska hänga i en takskena, målet är att ha en tung, lyxig mörkläggningsgardin och en skir gardin som "tittar fram" lite bakom. Vill helst slippa ha en ful rullgardin i fönstret utan istället kunna använda en mörkläggningsgardin och dra för. Lite som på ett hotell. Garderobernas handtag kommer bli i brunt läder med mässingdetaljer då jag valt att de handtagen som följer med garderoberna inte ska monteras.
 
Endast gröna växter kommer få bo i sovrummet, jag tänker mig rundkatalea, aloe vera och svärmorstunga. Till en början kommer alla möbler vi idag har i sovrummet få följa med, såsom sängborden, malmbyråerna, sänglamporna osv. Så småningom kanske vi byter ut någonting, men jag kommer försöka jobba med detaljerna och textil till en början. 
 
Som jag längtar.
 

en helg av skidåkning, solsken och mjölksyra

Min helg har spenderats i denna utstyrsel och jag har befunnit mig i Levi, Finland. Har varit på skidresa med några kollegor och vi har njutit av en fantastisk helg här. Torsdag till Söndag spenderade vi med solskenet gassande i backen, ben som var stumma av mjölksyra och massor av skratt. I skrivande stund hettar ansiktet, så lite färg kanske en har lyckats få.
 
Jag har aldrig tidigare varit i Levi men jag föll pladask. Nästa års skidsemester med familjen kommer definitivt bära av dit. Det fanns många backar och många liftar, vilken gjorde att systemet svalde så mycket folk att allting bara flöt på hela dagen. Inga långa köer och lagomt mycket folk i pisten. 
 
I sittliftarna fick en passa på att värma strupen lite lagomt, två små Jägermeister fanns självklart i fickan. Har alstrat massor av energi denna helg, trots tidiga uppstigningar och sena kvällar/nätter så har batteriet ändå laddats. Vaderna känns som betongklumpar men trots detta är humöret på topp och det finns ork i kroppen. 
 
 

äntligen är den min!

http://everydayhapiness.blogg.se
Jag har äntligen unnat mig en ljuslykta jag suktat efter en lång tid, den stora vackra lyktan City Light från Louise Roe. Det är alltså den längst till höger i bilden. Den ger ett helt fantastiskt sken när den är tänd och jag blir så himla lycklig när jag ser den. Om man känner för det kan man faktiskt också använda den som vas. Här hittar ni den om ni är intresserade
Tjugofem år gammal Luleåbo. Här skriver jag om mina renoveringsprojekt, saker som är fina/ofina, mina katter, olika typer av DIY, lite skönhet, inredning och en hel del funderingar. Jag hoppas ni vill hänga med!

Tre saker jag gillar: Snö, katter & krispig luft.