Organisering av sminkhörna

Detta är vad jag har tampats med under en längre tid på min byrå, det är nämligen där jag har mitt smink. Efter semesterns utflykter vilket har inneburit att smink packats ner om och om igen (och inte riktigt packats upp - slarvigt jag vet!) har det blivit ett stort kaos. Därför tänkte jag att det var dags att göra något åt saken. Sist vi var på Ikea köpte jag med mig två hyllor som skruvades upp över byrån.
 
Men vidare till organiseringen. jag började med att gå igenom allt mitt smink. Testade massor av läppstift, eyeliners etc på handen/armen samt lukttestade massor av cremeprodukter för att se vad som skulle få vara kvar och vad som skulle slängas.
 
Detta plus lite till var det dags att säga adjö till, några foundations som börjat lukta skumt, läppstift och andra läpp produkter som aldrig används och lite tomma concealers osv. 
 
Några dagar innan hade jag varit på Åhlens och köpt mig en organiseringslåda från Muji som dom hade på 50% rabatt. Ner i den åkte det mesta, den översta lådan är faktiskt helt tom. Vilket förvånar mig endel. Har dock förvarat några paletter i modellen större i en gammal Glossybox låda.
 
Mina parfymer fick åka upp på en av hyllorna istället för att stå på byrån, blev supernöjd!
 
Detta är alltså hur det blev, på hyllan högst upp har jag tre Glossybox lådor med lite nagelgrejer, ögonskuggspaletter och extraprodukter som inte är öppnade ännu. Bredvid dessa fick en Aloevera planta flytta in, i guldkrukan jag tidigare använt till mina sminkborstar. På den nedre hyllan har jag parfymer, lite läpprodukter osv som inte fick plats i Muji lådorna samt ett Body Butter från The Body Shop, har faktiskt lite svårt för det. Det känns som att det aldrig riktigt absorberas av huden, funderar på att låta Mamma ta över det för annars lär det väl härskna här hemma hos mig.
 
Tillslut såg det ut såhär om en ser det framifrån, blev mycket nöjd måste jag erkänna. Känns som att det kommer vara mycket lättare att hålla ordning nu när det finns ordentligt med plats för allting. Det var även otroligt skönt att rensa bort en hel del smink, egentligen behöver en ju inte så mycket. Kanske bara läppstift, jo läppstift behöver en många av.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tjugofem år gammal Luleåbo. Här skriver jag om mina renoveringsprojekt, saker som är fina/ofina, mina katter, olika typer av DIY, lite skönhet, inredning och en hel del funderingar. Jag hoppas ni vill hänga med!

Tre saker jag gillar: Snö, katter & krispig luft.