Jobblistan

Hittade denna lista hos Atilio som i sin tur hittat den hos HanaPee och jag föll pladask för den. Tyckte den var sjukt rolig att läsa, därför tänkte jag nu svara på frågorna själv. 

 

 

 

↠ VAD VILLE DU BLI NÄR DU VAR LITEN?
Det jag minns är att jag ville bli veterinär, precis som många andra. Eftersom jag var en riktig hästtjej när jag var yngre samt så hade vi hundar hemma så var veterinär något ganska självklart. Jag har alltid älskat djur, därför kändes det relevant att hjälpa dem.

 

↠ VAD TRODDE DU ATT DU SKULLE BLI NÄR DU VAR TONÅRING?
Oh, som tonåring .. Ja ett tag ville jag bli fotograf. Hade precis upptäckt fotografering och tog närbilder på löv och annat okreativt och redigerade dem med alldeles för hög kontrast, någon mer som känner igen sig? Dock höll sig den tanken inte i sig mer än ett år kanske. Ambulanssjuksköterska har faktiskt varit något jag tänkte att jag skulle jobba som, så det var det jag trodde jag skulle bli under mina senare tonår. 

 

↠ VILKA VAR DINA BÄSTA/SÄMSTA ÄMNEN I SKOLAN?
Jag gillade alla ämnen där jag kunde läsa mig till kunskap och fick skriva, skapa och diskutera. Mina absoluta favoriter var samhällskunskap, religion och svenska. Läste även kreativa kurser som fotografering osv eftersom jag alltid tyckt om att skapa och få utlopp för min kreativitet. De ämnen jag tyckt minst om har varit matematik, fysik, kemi och geografi. 

 

↠ VAD GICK DU FÖR LINJE I GYMNASIET?
Jag gick linjen Samhällsvetenskaplig linje med inriktning mot samhälle. Så sjukt tråkigt, visst? Hade ingen klar idé om vad jag ville göra med mitt liv när jag började gymnasiet, så jag tänkte att jag läser någonting brett så får jag välja senare. Fick dock läsa lite extra matematik osv för att få bättre behörigheter till Universitetet.

 

↠ VILKET VAR DITT ALLRA FÖRSTA JOBB?
När jag var kring 15-16 år delade jag ut söndagsreklamen, vilket innebar en promenad/cykeltur/sparktur på ett antal timmar varje Söndag när reklam skulle delas ut till massor av människor. Fick även sitta och vika ihop all reklam på Fredags- eller Lördagskvällarna så att allting var färdigpackat tills på Söndagsmorgonen. Det var en herrans massa slit för väldigt lite pengar, dock fick jag verkligen lära mig att ta ansvar osv. Måste säga att det var riktigt lärorikt såhär i efterhand.

 

↠ VAD HAR DU MER HAFT FÖR YRKEN?
Hmm, jag har jobbat som städare, trädgårdsarbetare, parkarbetare och vårdbiträde. Alla dessa yrken har jag testat på som sommarjobb, har sommarjobbat sedan jag var 15 år och avklarade mitt sista sommarjobb när jag var 21 år. 

 

 

↠ VAD GÅR DITT NUVARANDE ARBETE UT PÅ?
Att utveckla system till olika typer av företag, allt från system som hanterar stora mängder dokument, projekthantering, intranät, extranät (vanlig hemsida) och appar. I mitt arbete ingår det att ha kundmöten, hitta kraven i ett projekt (definiera vad kunden vill ha), ta fram lösningsförslag och att programmera. Egentligen är jag delaktig i relativt många processer, i vanliga fall fokuserar en utvecklare på att programmera och sitta med i vissa tekniska kundmöten. Jag har dock skapat mig något av en egen roll eftersom jag tycker den sociala aspekten i mitt arbete är det roligaste, det är fruktansvärt kul att diskutera fram krav med en kund. 

Jag vet inte om jag ger en rättvis bild av jobbet som utvecklare med den beskrivningen men det är verkligen roligt. Hela IT-branchen är fantastisk, tycker en om teknik, nya utmaningar, att alltid behöva lära sig mer är det helt klart rätt bransch.

 

↠ VILKA ÄR DINA STARKA/SVAGA SIDOR I DITT JOBB?
Mina starka sidor är min sociala förmåga, min vilja att lära mig mer och att jag inte är rädd för utmaningar. Ger min chef mig en uppgift så löser jag den, antingen själv eller så frågar jag om tips och råd från kollegor med mycket erfarenhet. I slutändan så löser jag uppgiften och har lärt mig någonting värdefullt. Förövrigt ska en aldrig vara rädd att fråga, jag är otroligt transparent i mitt arbete med att kunna säga vad jag kan och inte. Exempelvis "ja detta har jag koll på" eller "nja, jag känner inte att jag har full koll på detta. Men jag tänkte be om lite tips från ... så löser jag det". 

Mina svaga sidor är nog att jag har väldigt lätt att klanka ner på mig själv, ha för höga förväntningar och inte inse att jag faktiskt kan. Vilket kan tyckas motsägelsefullt med tanke på vad jag skrev som mina styrkor, men det är endel av det hela. Det är en stor drivkraft, att överbevisa mig själv att jag faktiskt kan det jag håller på med. 

 

↠ FINNS DET NÅGOT SOM DU ÄR EXTRA STOLT ÖVER ATT HA GJORT I DITT JOBB?
Det är svårt att specificera något speciellt som jag är stolt över, generellt är jag mest stolt över resan jag faktiskt gjort på mitt nuvarande jobb. När jag började var jag ganska försynt, lite tillbakadragen och ville inte vara till besvär. Med tiden har jag vuxit otroligt mycket som person, jag visar framfötterna, vill ha utmaningar och utökar min kompetens hela tiden. Jag börjar även inse vad jag vill göra. Vad jag vill bli grym på. Såhär i efterhand inser jag att jag valde precis rätt bransch, jag älskar IT-branschen, dess flexibilitet och framfart. Jag är sjukt imponerad över mig själv över att jag vågat säga vad jag vill göra, säga vad jag tycker och bevisat för mina kollegor att jag klarar av det arbetsuppgifter jag får.

 

↠ VAD SKULLE DU VILJA JOBBA MED OM DU INTE HADE DET YRKE DU HAR I DAGSLÄGET?
Jag hade velat jobba inom vården, kanske som barnmorska, eller allmänläkare eller något. Har spenderat en hel del tid på sjukhus under min uppväxt och det är fantastiskt när en får träffa personer som verkligen älskar sitt jobb och förgyller ens dagar trots smärtor och ledsamhet.

 

↠ VAD TROR DU SKULLE VARA DET SÄMSTA JOBBET FÖR DIG?
Butiksbiträde, skulle bli uttråkad efter bara några dagar och tror inte det skulle vara nog med utmaningar för mig eftersom jag alltid vill hoppa ut på djupt vatten och behöva lära mig simmar för att ta mig iland om och om igen. 

 

↠ VAD GÖR DU OM FEM ÅR?
Då jobbar jag fortfarande på ett IT-bolag, dock inte som utvecklare utan som antingen kravspecialist/scrum master eller som arkitekt/säljare. Jag är grym på mitt jobb, har jobbat ihop ett starkt kontaktnät och fortsätter som alltid att jobba mig framåt genom att samla på mig nya kompetenser och erfarenheter.

Tjugofem år gammal Luleåbo. Här skriver jag om mina renoveringsprojekt, saker som är fina/ofina, mina katter, olika typer av DIY, lite skönhet, inredning och en hel del funderingar. Jag hoppas ni vill hänga med!

Tre saker jag gillar: Snö, katter & krispig luft.