ETT ÅR SEDAN

Vad höll vi på med för ett år sedan? Jo det tänkte jag berätta för er, då var vi i full gång med att renovera köket i lägenheten. Det var ett smärre kaos överallt men vi slet på och ack så fint det blev tillslut. Vi höll på i totalt tio veckor då allting skulle tapetseras om, nytt innertak skulle upp, golvet slipades + pigmenterades och ett helt nytt kök installerades. Jag kan knappt förstå att vi klarade av allt detta, vi som aldrig tagit oss an ett så stort projekt förut.
 
Men nu vet vi att vi klarar det, vilket är bra för i huset har vi nämligen en hel övervåning att inreda.
 
Rivning av tapeter med grovdammsugaren i högsta hugg. Det är absolut den bästa investeringen, en grovdammsugare är ett måste när man renoverar. Vi höll på att ta död på vår vanliga dammsugare första svängen vi tapetserade om i kontoret. Några väl spenderade hundralappar!
 
Även trapphuset fick sig en omgång, vet inte hur många kvällar vi stod på dessa plankor och rev tapeter. Sedan bredspacklade Jim hela väggen och det blev så bra! 
 
Taket rev vi också ner för det behövde bytas och vår lilla kyl och frys fick stå kvar så länge de orkade med. Dock var frysen på upphällningen pga att vi fick ha en bricka under den då den läckte.
 
Det var ingen vacker syn varesig för oss eller för grannarna som såg in genom fönstret. Det jobbigaste med allt detta var att bo i kaoset. Eftersom köket är "hjärtat" i lägenheten är det ingenting man kan stänga dörren till och låta det vara. Det var byggdamm överallt hur mycket vi än dammsög och skurade och så var det slitsamt. Varje dag när vi kommit hem från jobben och ätit middag var det dags att byta om och fortsätta arbeta. Men varje svettdroppe och tår som föll från ögonen i frustration var det värt. För idag har vi en otroligt fin lägenhet som jag hoppas nästa ägare kommer uppskatta lika mycket som vi gjort.
 
Det är ändå vårt första gemensamma hem, ett hem som vi format utifrån vårt tycke och satt vår prägel på. Vi har insett att vi är ett otroligt bra team, vi har våra svagheter och styrkor men vi kompletterar varandra otroligt bra. När det gäller arbetar vi som myror och ger varandra en high five mellan varven. För det behövs, man behöver peppa varandra annars kan slitsamma projekt lätt bli orsaken till onödiga bråk. 
 
Tjugofem år gammal Luleåbo. Här skriver jag om mina renoveringsprojekt, saker som är fina/ofina, mina katter, olika typer av DIY, lite skönhet, inredning och en hel del funderingar. Jag hoppas ni vill hänga med!

Tre saker jag gillar: Snö, katter & krispig luft.