När en inser något viktigt.

Jag satt häromdagen och läste bloggarna som etsat sig fast i mappen Favoritbloggar i bokmärkesfältet. När jag klickat mig in på Underbara Claras blogg möttes jag av ett inlägg som fick hakan att lossna från käken och luften i lungorna att ta slut. Där var dom, orden, orden som slog huvudet på spiken, träffade mitt i prick och fick mig att inse något viktigt. Jag är inte lat för att jag är trött, det finns en anledning till att kroppen är trött. Det gör inget gott att känna ångest eller tycka att en är lat. Min kropp är trött för att den har utfört något under dagen som tagit av min energi, än en gång - jag är inte lat. Det är så lätt att känna sig ovärdig när en efter middagen inte orkar ta tag i dammsugning och skurning, som att en är sämre än någon annan. Kroppen får inte längre säga till när den är trött utan det är jag som ska bestämma när det är okej att vara trött, vilket är aldrig, eller väldigt sällan. Ibland är mitt hem ett enda kaos och det är okej, jag är inte sämre än någon annan för att det ibland ligger saker på köksbordet, för att dammet i hörnen ibland syns och för att det inte är redo för att visas i en inredningstidning. Det är okej att lyssna på kroppen, fasaden måste inte alltid upprätthållas, ibland måste vi tillåta oss själva att ladda ur, ladda om och ta nya tag. 
 
Ni borde läsa Claras blogginlägg, det är så bra skrivet. Här har ni en länk.
 
 
 

Kaffe - Te? : Te - Kaffe?

IMG_9609
Vad föredrar ni, kaffe eller te? Jag har precis insett att jag är något av en säsongsdrickare av te, nu på hösten kan jag ibland föredra en kopp te över en kaffekopp. Vilket i min värld låter absurt då jag brukar dricka omkring 10 koppar kaffe om dagen på jobbet. Hur som helst, just nu är te det jag föredrar och då helst Pukka Love eller PG Tips med en liten skvätt honung.
 
Har ni några tips något gott te?

En riktig guldklimp.

IMG_9632
Sprang in på H&M en sväng häromdan, då stannade jag upp ett ögonblick vid deras nya sminkkollektion. Där fastnade mina ögon på denna produkt. 59.50 var prislappen, jag tvekade inte en sekund. 
 
IMG_9635
En krämögonskugga i färgen GENTLEWOMAN som är en vinröd färg som drar lite åt lila. Konsistensen på skuggan är lite som mousse, om ni testat Maybellines Color Tattoo så är denna inte lika fast i konsistensen. Den liknar mer Max Factors Excess Shimmer Eye Shadows. 
 
IMG_9637
Som så många andra sagt, H&M får verkligen tummen upp för de nya förpackningarna. Riktigt snygga! 
 
IMG_9639
Detta är skuggan swatchad, bra pigment och mycket lättarbetad. Jag testade den i helgen och hållbarheten var verkligen över förväntan, den hamnade inte i mina fina linjer på ögonlocken utan höll sig snygg hela kvällen. Om jag känner mig själv så kommer det flytta in fler av dessa skuggor i min sminkkollektion snarast. 
 
Jag kan verkligen rekommendera denna cremeskugga, helt klart värd 59.90:-
Tjugofem år gammal Luleåbo. Här skriver jag om mina renoveringsprojekt, saker som är fina/ofina, mina katter, olika typer av DIY, lite skönhet, inredning och en hel del funderingar. Jag hoppas ni vill hänga med!

Tre saker jag gillar: Snö, katter & krispig luft.