Organisering av sminkhörna

Detta är vad jag har tampats med under en längre tid på min byrå, det är nämligen där jag har mitt smink. Efter semesterns utflykter vilket har inneburit att smink packats ner om och om igen (och inte riktigt packats upp - slarvigt jag vet!) har det blivit ett stort kaos. Därför tänkte jag att det var dags att göra något åt saken. Sist vi var på Ikea köpte jag med mig två hyllor som skruvades upp över byrån.
 
Men vidare till organiseringen. jag började med att gå igenom allt mitt smink. Testade massor av läppstift, eyeliners etc på handen/armen samt lukttestade massor av cremeprodukter för att se vad som skulle få vara kvar och vad som skulle slängas.
 
Detta plus lite till var det dags att säga adjö till, några foundations som börjat lukta skumt, läppstift och andra läpp produkter som aldrig används och lite tomma concealers osv. 
 
Några dagar innan hade jag varit på Åhlens och köpt mig en organiseringslåda från Muji som dom hade på 50% rabatt. Ner i den åkte det mesta, den översta lådan är faktiskt helt tom. Vilket förvånar mig endel. Har dock förvarat några paletter i modellen större i en gammal Glossybox låda.
 
Mina parfymer fick åka upp på en av hyllorna istället för att stå på byrån, blev supernöjd!
 
Detta är alltså hur det blev, på hyllan högst upp har jag tre Glossybox lådor med lite nagelgrejer, ögonskuggspaletter och extraprodukter som inte är öppnade ännu. Bredvid dessa fick en Aloevera planta flytta in, i guldkrukan jag tidigare använt till mina sminkborstar. På den nedre hyllan har jag parfymer, lite läpprodukter osv som inte fick plats i Muji lådorna samt ett Body Butter från The Body Shop, har faktiskt lite svårt för det. Det känns som att det aldrig riktigt absorberas av huden, funderar på att låta Mamma ta över det för annars lär det väl härskna här hemma hos mig.
 
Tillslut såg det ut såhär om en ser det framifrån, blev mycket nöjd måste jag erkänna. Känns som att det kommer vara mycket lättare att hålla ordning nu när det finns ordentligt med plats för allting. Det var även otroligt skönt att rensa bort en hel del smink, egentligen behöver en ju inte så mycket. Kanske bara läppstift, jo läppstift behöver en många av.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Renovering del 3 - Arbetshelg

Spacklat och klart, efter 1,5 veckas slit med rivning, spackling och slipning var det äntligen klart. Redo för tapetsering! Vi fick byta taktik eftersom vi egentligen tänkte måla överallt, men på grund av att vi i princip bredspacklat 80% av väggarna skulle det tagit en herrans tid eftersom spacklet suger åt sig en hel del färg. Därför blev det tapetsering överallt förutom där vi planerar att platsbygga en garderob.
 
Alla vitvaror levererades i Fredags så mitt i köket stod dessa bjässar under tiden vi jobbade. Inte helt optimalt, men det gick bra ändå.
 
Innan vi satte igång laddade vi upp med lite lunch, det blev soygurt med havregryn, hasselnötskärnor och chiafrön.
 
Redo för tapetsering och målning!
 
Dessa två var inte till någon hjälp alls utan latade sig bara i soffan. 
 
Igång med målningen, här har vi tidigare haft två garderober som vi nu slängt ut. Här planeras det istället att bli en platsbyggd garderob med måttbeställda spegelskjutdörrar, därför passade det sig bra att måla där. 
 
Efter en stund vaknade de små liven, de tyckte antagligen att vi var ganska tråkiga. Saga ville ha massor av uppmärksamhet genom att hålla sig nära och prata högt. 
 
Sid höll sig mer på höjden, spanade uppe på kylen/frysen och kollade så vi jobbade på. Efter att ha jobbat hela helgen var vi äntligen färdiga. Då var det dags att städa ihop, vilket tog sin lilla tid. 
 
Några timmar senare hade vi även installerat vår nya kyl/frys, vilket inte var helt lätt. Men nu står dem där och de gamla ligger ute på släpet och är redo för att tas till tippen. 

Detta var alltså vår arbetshelg, nästa steg i renoveringen är att elektrikern ska komma hit i slutet av veckan. Så vi får ledigt några kvällar, helt klart välbehövligt kan jag lova.
 
 

Renovering del 2

Detta har vi pysslat med hela veckan, nämligen spackling och slipning.
 
Det har gått åt närmare femton liter handspackel men äntligen börjar vi se ljuset i tunneln. 
 
Såhär såg det ut mitt i processen, vissa väggar hade spackel och vissa var fortfarande helt utan. 
 
Inte direkt en vacker syn va?
 
Vi har förövrigt även tagit ner innertaket, elektrikern som ska dra om och dra ny el kommer till veckan. När det är klart kan vi smacka upp det nya innertaket, tror det kommer bli ganska jobbigt!
 
 
 
 
 
 
Tjugofem år gammal Luleåbo. Här skriver jag om mina renoveringsprojekt, saker som är fina/ofina, mina katter, olika typer av DIY, lite skönhet, inredning och en hel del funderingar. Jag hoppas ni vill hänga med!

Tre saker jag gillar: Snö, katter & krispig luft.